Vierdejaars communicatiestagiair gezocht (periode februari t/m juni 2022)

Ben je vierdejaars communicatiestudent en op zoek naar een stageopdracht met impact? Wil jij een advies afleveren waar écht iets mee gebeurt? Ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen en heb je een sociaal hart? Dan hebben wij een prachtplek voor jou!

Over ons

Wij zijn Caparis. Talentbedrijf, dat denkt in kansen, kijkt naar mogelijkheden en werkt aan werk. Wij verbinden mensen aan functies, met een persoonlijke aanpak. We coachen mensen naar een werkplek waar ze volwaardig meedoen en hun zelfvertrouwen groeit. Een plek die recht doet aan hun talent en hun leven verrijkt. Die plek vinden we bij Caparis of in een van de honderden bedrijven die wij van talent voorzien. 

We bieden mensen meer dan een alleen een baan. We bieden hen structuur, zekerheid en sociale contacten. Ze horen erbij en doen mee. We geven hen de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen en door te groeien. Caparis is er ook voor bedrijven die sociaal willen ondernemen en gemotiveerde medewerkers zoeken. Voor hen zijn wij een hardwerkende partner met een veelzijdig talentaanbod.

Onze stageopdrachten

Ben je een student die echt iets wil bijdragen? Dan hebben we twee interessante vraagstukken waar je je tanden in kunt zetten:

  • Hoe denken jongeren over Caparis en wat kunnen we doen om voor hen een aantrekkelijke werkgever te zijn? 

Werken bij Caparis. Zorgen dat talent tot bloei komt, voor iedereen. Waar inclusiviteit en diversiteit vanzelfsprekend zijn. Met 8000 zonnepanelen op het dak en op weg naar een volledig elektrisch wagenpark. 2000 medewerkers, die werken voor merken als Rituals, Peijnenburg en Batavus... en steeds vaker voor circulaire bedrijven zoals duurzame hennep-isolatie, volledig recyclebare fietsen, upcycling van zonnepanelen. Partnerships met NHL Stenden, ROC’s, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Middenin de samenleving.
Is dit niet het eerste beeld dat bij je opkomt? Dat herkennen we. Maar wat denken jonge mensen nu echt van Caparis als werkgever? En kunnen we doen dat te beïnvloeden? Wil jij dat voor ons onderzoeken? 

  • Hoe betrekken we onze medewerkers bij onze duurzaamheidambities?

Als het om het verduurzamen van onze bedrijfsvoering gaat zijn we al goed op weg. Zo liggen er 8000 zonnepanelen op onze daken in Drachten en Heerenveen en beschikken we over 96 laadstations voor wie maar elektrisch wil laden en voor ons (toekomstig) elektrisch wagenpark. Maar onze ambities reiken verder. Wij willen dat iedereen meedoet, óók als het gaat om de duurzaamheidstransitie in Nederland. Dat doen we door medewerkers mee te nemen en te betrekken bij de duurzame keuzes die we maken. En door een (werk)omgeving te creëren waarbinnen duurzaamheid de norm is. We willen een bedrijf zijn waar duurzaam gedrag voor iedereen vanzelfsprekend is.
Maar hoe doen we dat? Hoe betrekken we onze medewerkers bij onze ambities? Welke kanalen zetten we hiervoor in? Hoe sluiten we aan bij wat zij belangrijk vinden? Wil jij dat voor ons onderzoeken? 

Op onze communicatieafdeling is volop werk dat een beroep doet op je andere competenties:

Plannen en organiseren
Organiseren van de online talkshow Studio Caparis, organiseren van een webinar over sociaal ondernemerschap.

Creëren en realiseren
Meedenken over vervolgacties van de campagne Solliciteer naar Talent, realiseren van video's voor mensen die traject gaan volgen bij Caparis, meedenken over sales-gerichte video’s zoals deze voor Verpakken

Representeren
Meedenken over huisstijltoepassingen, adviseren over Week van de Uitwisseling.

Over jou

Je bent ondernemend, initiatiefrijk en legt gemakkelijk contact. Je weet te prioriteren in je werk en bent in staat structuur aan te brengen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je vindt het leuk om creatief mee te denken en de handen uit de mouwen steken bij het opzetten van communicatieacties. Verder ben je sociaal vaardig, kun je je inleven in anderen en ben je iemand die van aanpakken weet.

Over onze communicatieafdeling

Onze afdeling Communicatie bestaat uit Else Bahnen (32 uur), ervaren communicatieadviseur en Aafke Gros (32 uur), ervaren communicatieadviseur en gedragsveranderaar. Onze werkplek is zowel thuis als op ons kantoor in Drachten. Wij zijn allebei enthousiast en gemotiveerd om jou een topstageplek te geven!

Benieuwd naar de ervaring van onze huidige stagiaire? ↓

Overige informatie

  • Je ontvangt een stagevergoeding van € 250,- per maand 
  • Wij nemen maar één student van de opleiding Communicatie aan als stagiaire
  • Je kunt bij ons 36-40 uur per week stagelopen

Direct reageren?

Stuur een mail met je motivatie en cv naar communicatie@caparis.nl.

Meer weten?
Voor meer informatie over de stagevacature kun je contact opnemen met Else Bahnen, telefoonnummer 06 13 40 10 43, of Aafke Gros, telefoonnummer 06 10 00 57 59.