Praktijkleren met Praktijkverklaring

Ben je praktisch opgeleid en heb je moeite met theoretische kennis? Dan kun je binnen Caparis een traject volgen voor een praktijkverklaring. De praktijkverklaring laat zien welke werkzaamheden je beheerst in de praktijk.

Voordelen van praktijkleren:

  • Je doet een opleiding terwijl je werkt, waardoor je een inkomen verdient;
  • Je wordt gericht bij- of omgeschoold voor een (deel van een) beroep;
  • Praktijkleren past goed bij praktische mensen;
  • Het document dat je na afronding van de opleiding krijgt, is herkenbaar voor werkgevers en scholen, waardoor je makkelijker kunt switchen van baan of op een later moment verder kunt leren.

Caparis is een erkend leerwerkbedrijf en heeft werkplekken om de praktijkverklaring te halen. Onze jobcoaches zijn opgeleid om je te begeleiden naar de praktijkverklaring. De praktijkverklaring laat zien wat je in huis hebt en wat je hebt geleerd bij Caparis.

Afbeelding

Dirk ontving een praktijkverklaring als opstap om verder te studeren in het mbo

'Dirk wist met de begeleiding van onze coach Simon de Boer zijn logistieke talent en vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat hij ruim voldeed aan de eisen voor de praktijkverklaring. Dirk ontving de praktijkverklaring uit handen van Tom Brugmans, zijn begeleider vanuit ROC Friese Poort. Dirk is enthousiast en ziet de praktijkverklaring als een opstap om verder te studeren in het mbo.'

Meer weten?


Neem contact op met de collega's van onze afdeling Stream via telefoonnummer 0512 586 856 of via onderstaand contactformulier.