Voor professionals

Caparis is het grootste talent- en werkbedrijf in Friesland. We zijn er voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar werk. Wat voor werk dat is ontdekken we samen.

Werken bij Caparis

We hebben heel veel werksoorten, dus er zit vast iets bij. Zijn er aanpassingen nodig op de werkplek of werkomstandigheden? Dan zorgen wij daarvoor. Bovendien krijgen mensen bij ons de kans zich in hun eigen tempo zich te ontwikkelen.

Detachering en begeleid werken

Medewerkers van Caparis werken al bij meer dan 100 verschillende bedrijven in Friesland. Zij worden gedetacheerd of werken begeleid. Bij detachering blijft de medewerker officieel in dienst bij Caparis. Hij of zij ontvangt dan ook zijn salaris via Caparis. 

Praktijkleren met verklaring

Caparis is een erkend leerwerkbedrijf, dat betekent dat we werkplekken hebben voor stages en praktijkleren. Meer informatie over praktijkleren vind je hier.

Caparis Academy

Caparis leidt ook mensen in beroepen die een goede kans bieden op werk, de zogeheten kansberoepen. Hiervoor hebben we de Caparis Academy.

Trajecten

Johan Dijkstra, klantmanager statushouders gemeente Heerenveen:

“Statushouders hebben vaak vele jaren in een AZC gezeten, waar ze niet mochten werken en gedwongen waren af te wachten. Hebben ze na jaren eindelijk een status, dan moeten ze inburgeren en in hun eigen levensonderhoud voorzien. Ineens wordt er dan heel veel van ze verwacht. De stap naar de arbeidsmarkt is dan vaak te groot. 

Als we statushouders bij Caparis aanmelden volgen ze een traject en kunnen ze werken aan hun werknemersvaardigheden. Zo ontdekken we waar ze goed in zijn en wat ze willen. Na paar weken hebben we zicht op iemands kwaliteiten; op basis daarvan kijken we wat het vervolg wordt. Wat de statushouder zelf wil is hierbij heel belangrijk. 

Vanuit de gemeente Heerenveen werken we nauw samen met Caparis. Eens in de twee weken heb ik overleg met de jobcoach van Caparis. En als het nodig is bel ik of app ik, er zijn korte lijnen. Op mails wordt snel gereageerd. De samenwerking ervaar ik als heel goed en efficiënt.” 

Begeleid jij iemand die een werkplek of traject bij Caparis goed kan gebruiken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag mee in passende traject- en financieringsmogelijkheden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor professionals