Stageopdracht Ontwikkeling integriteitsbeleid

Studeer je Bestuurskunde, Rechten of HRM en ben je op zoek naar een stageopdracht waarin verschillende vakgebieden bij elkaar komen? Wil jij een beleidsplan of advies afleveren waar écht iets mee gebeurt? Heb je een brede interesse en wil je aan de slag in een bijzondere organisatie? Dan hebben wij een leuke plek voor je!

Onze opdracht

Je leest er weleens over in de krant: belangenverstrengeling, fraude, misbruik van bedrijfs-eigendommen of -informatie.  Elke organisatie heeft het vertrouwen nodig van zijn klanten, opdrachtgevers, financiers of andere ‘stakeholders’. Een integer bestuur en integere medewerkers zijn een voorwaarde om dat vertrouwen te verdienen en te houden. Maar wanneer ben je integer? Welke afspraken maak je over wat wel en wat niet kan en mag? En hoe zorg je ervoor dat dilemma’s bespreekbaar zijn?

De eisen aan integriteit in organisaties zijn onderhevig aan veranderingen. We zijn op zoek naar een student die ons helpt bij het opstellen van een actueel integriteitsbeleid.  Hoe ziet een goed integriteitsbeleid eruit? Welke eisen staan er in de wet, of in interne of externe richtlijnen? Wat hebben we al goed voor elkaar en wat kan duidelijker of beter? Wie betrekken we bij het integriteitsbeleid? En wat zijn ‘best practices’ van andere organisaties waar we van kunnen leren? Deze vragen staan centraal in jouw stageopdracht.

Over jou

Je hebt oog voor de verschillende kanten van het onderwerp, zoals wet- en regelgeving, governance, cultuur, HRM, of communicatie. Je stelt rake vragen en gaat ook zelf op zoek naar antwoorden. Je bent initiatiefrijk en denkt mee hoe we integriteit aan verschillende tafels bespreekbaar maken, van de directie en de raad van commissarissen tot de medewerkers die binnen en buiten ons bedrijf werken. Een vlotte pen om een plan te kunnen schrijven is een pre.

Over ons 

Tijdens de opdracht kom je verschillende werkvelden en collega’s in ons bedrijf tegen, zoals HRM, juridische zaken, communicatie en de directie. De bestuurssecretaris begeleidt je stage en de opdracht. Wil je ook proeven van andere werkzaamheden op onze afdelingen? Dat is in goed onderling overleg altijd mogelijk. 

Je werkplek is zowel thuis als op ons kantoor in Drachten. We bieden een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand. 

Over Caparis

Caparis is hét talent- en werkbedrijf van Friesland. Wij werken voor organisaties die sociaal willen ondernemen en die gemotiveerde medewerkers zoeken. Wij coachen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek. Dat kan een werkplek zijn bij een van de ruim 100 bedrijven in de regio met wie we samenwerken of een werkplek bij Caparis zelf.

Caparis biedt mensen veel meer dan alleen een baan. Denk aan structuur, zekerheid, sociale contacten en de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen. We geven iedereen de kans meer te leren en door te groeien, maar alleen als ze dat kunnen en willen. Dat doen we door hen passend werk te bieden en goed te begeleiden. 

Het is onze overtuiging dat ieder mens uniek is en talenten heeft. Talenten, die het verdienen om gekend en gezien te worden. En een plek verdienen waar ze tot hun recht komen. Een passende werkplek is er, voor iedereen. 

Bij Caparis werken zo’n 150 mensen in staf- en kaderfuncties en 2000 in de productie of dienstverlening. Het werkgebied van Caparis bestaat uit de Friese gemeenten: Achtkarspelen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf.

Caparis let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen kwaliteiten.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel of mail gerust met Anita Haneman, bestuurssecretaris (maandag t/m donderdag). E-mail: anita.haneman@caparis.nl of mobiel: 06 -29 00 28 02. Wil je solliciteren naar de stageplek? Stuur dan je cv en een motivatiebrief.