Verrassend werk

Je ziet het goed: UFO’s bestaan!

Caparis bouwt UFO’s voor het bedrijf Kooi. Nee, geen vliegende schotels bestuurd door lichtgevende wezens. Het zijn Units for Observations. Je spot ze bijvoorbeeld op bouw- en industrieterreinen en bij festivals. Daar worden ze ingezet om de boel te bewaken.

Afbeelding

Kabels, stekkers, speakers: alle onderdelen komen los van elkaar binnen op de afdeling Montage van Caparis Drachten. De enthousiaste medewerkers zetten hier eerst alle subonderdelen in elkaar.

Afbeelding

Een belangrijk subonderdeel is de speaker. De kabel wordt met vulkaniserende tape op de speaker gezet. Loop je zonder toestemming een terrein met een UFO op? Dan hoor je een waarschuwing en oorverdovend alarm. De politie wordt direct ingeschakeld. 

Afbeelding

Kabels worden vastgezet in de beschermrups. Zo raken ze niet beschadigd als ze samen met de camera omhoog worden gestuurd om over het terrein heen te kijken.

Afbeelding

Liggen alle subonderdelen klaar in het magazijn? Dan mogen ze per tien weer terug naar de werkplaats. Een vast team van vier medewerkers monteert ze daar in de UFO. 

Afbeelding

De houten stellage is speciaal voor dit Kooi-project gemaakt, zodat de medewerkers op hoogte kunnen werken. Prettig én snel. Per week maakt Caparis maar liefst tien UFO’S.

Afbeelding

Caparis is  heel trots op dit project. In het begin moesten de medewerkers samen leren. Wat werkt wel en wat werkt niet? Die vooruitgang wordt vooral duidelijk bij de laatste stap in het proces: de controleronde. Het resultaat van de afgelopen weken is dat alle UFO’s perfect in elkaar zijn gezet.