Caparis kiest voor een nieuwe manier van handen wassen

SmarthWashes voor optimale hygiëne en veiligheid op de werkplek

Talentbedrijf Caparis staat voor een gezonde, duurzame en veilige werkplek voor haar 2000 medewerkers. Met de aanschaf van 15 SmartWashes kiest Caparis voor een nieuwe manier van handhygiëne. De SmartWash van Sanifab en CWS is een mobiele mengkraan met water, zeep en lucht. Het stelt de gebruiker in staat om de handen te wassen zonder iets aan te raken. De aanschaf is een van de maatregelen die Caparis neemt om verspreiding van bacteriën en virussen nu én in de toekomst tegen te gaan. Caparis is in Nederland het eerste bedrijf dat deze nieuwe manier van handen wassen op zo’n grote schaal toepast.

Veilig en hygiënisch
De meeste ziekteverwekkers (80%) worden van hand tot hand doorgegeven. Een goede handhygiëne is dan ook het belangrijkste middel om besmettelijke ziekten als corona tegen te gaan. Met een goede handhygiëne wordt tot 47% van de ziektes voorkomen, want bijna alle ziekmakende bacteriën en virussen verdwijnen als je je handen 20 seconden wast met zeep en daarna droogt. Ook het RIVM adviseert om ten minste 20 seconden handen te wassen. De SmartWash is de enige kraan op de markt die zo is ingesteld dat een wasbeurt 20 seconden duurt. Met de SmartWash doorlopen medewerkers van Caparis alle stappen voor een goede handhygiëne, inclusief handdroging. Handen drogen is de laatste, maar onmisbare, stap om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. 

Forse besparing op water en zeep
De SmartWash verbruikt slechts 200 ml water per wasbeurt, terwijl dat bij een normale kraan gemakkelijk 2 tot 3 liter is. Concreet betekent dit 90% waterbesparing en 60% zeepbesparing. Daarnaast doneert de leverancier voor iedere verhuurde kraan 20.000 liter schoon drinkwater aan een land met een ernstig watertekort. Door 15 SmartWashes aan te schaffen zorgt Caparis voor een donatie van 280.000 liter schoon drinkwater. Dat past uitstekend bij het streven van Caparis om het beste te doen voor mens en milieu.