De kracht van Caparis: Piet Hiemstra

Bij Caparis staat de mens centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen uniek is en talenten heeft. Het is voor ons dan ook belangrijk dat iedereen die door onze deuren komt een passende werkplek vindt. Dat is onze kracht. Op hun beurt vormen al deze individuen samen de kracht van Caparis, van uitvoerend medewerker tot werkleider tot kaderpersoneel.

Nog vijf jaar te gaan en dan viert Piet Hiemstra (62) zijn vijftigjarig werkjubileum bij Caparis. Al weer heel wat jaren is hij een onmisbare kracht op de tabaksafdeling in Drachten. ‘Ik was 17 jaar toen ik in 1973 begon in de houtindustrie. Daarna volgden de touwfabriek, de spekjesfabriek en het inpakken van Engelse drop. Ik heb ook nog een tijdje bedden ingepakt. In die 45 jaar heb ik heel wat gezien en gedaan. En nu zit ik al weer heel wat jaren op de tabaksafdeling. Ook prachtig mooi werk, dat ik nog voor geen goud wil missen.’

BENEN STREKKEN
‘Elke dag reis ik met het openbaar vervoer naar Drachten. De meeste buschauffeurs ken ik bij naam. Zo begint mijn dag altijd met een gezellig praatje. En ook op mijn werk heb ik het gezellig met collega’s. Tussen de middag maken we vaak samen een wandeling. Even de benen strekken, dat is wel fijn na een hele ochtend zitten.’

LIEVER GEZOND
‘Hoeveel zakjes shag in al die jaren door mijn handen zijn gegaan? Ik zou het echt niet weten. Maar ik heb in mijn hele leven nog nooit een sigaretje gerookt. Ik blijf liever gezond. Op maandagochtend ga ik naar de sportschool. Vaste prik. Daarnaast zit ik op zwemmen en dansen. En iedere zaterdag vind je me op het veld van voetbalclub De Griffioen in mijn woonplaats Oosterwolde. Dat is voor mij de ideale ontspanning. Zo begin ik maandag weer vol energie aan een nieuwe werkweek.’