De kracht van Caparis: Ponna Gajadhar

Bij Caparis staat de mens centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen uniek is en talenten heeft. Het is voor ons dan ook belangrijk dat iedereen die door onze deuren komt een passende werkplek vindt. Dat is onze kracht. Op hun beurt vormen al deze individuen samen de kracht van Caparis, van uitvoerend medewerker tot werkleider tot kaderpersoneel.

Ponna Gajadhar (63) is al elf jaar een vast gezicht bij Caparis Rijwielen in Heerenveen. Iedereen kent Ponna’s vrolijke lach. Ze gaat elke dag met veel plezier naar haar werk. ‘Trappers, zadels, sturen en spaken. Ik heb ieder fietsonderdeel wel eens ingepakt. We krijgen van Batavus orderbonnen waar precies op staat wat we moeten inpakken. Alles komt in dozen of zakjes, waar we een sticker op plakken. Het is mijn taak om alles in de gaten te houden. Ik moet ervoor zorgen dat we de spullen goed afleveren.’

SURINAAMS ETEN
‘Een tijdje geleden hadden we het erg druk, maar de laatste tijd is het een stuk rustiger. Dan helpen we onze collega’s van Grafisch. Ook dat is prima werk, maar ik vind de fietsen veel leuker. Of ik zelf veel fiets? Helemaal niet. Ik heb thuis wel een fiets, maar ik pak veel liever de auto. En ik houd van koken. In het weekend trakteer ik familie en vrienden graag op lekkere gerechten uit Suriname, waar ik ben geboren. Dat is mijn specialiteit.’

TROTS OP COLLEGA’S
‘Af en toe neem ik iets lekkers mee naar mijn werk om mijn collega’s te trakteren. Ik ben ontzettend trots op al mijn collega’s. Ik kan met iedereen goed opschieten. Tijdens de koffiepauze vind ik het heerlijk om gezellig met iedereen bij te kletsen. In die elf jaar dat ik hier werk zijn er heel wat mensen gekomen en weer weggegaan. Maar ik blijf mooi zitten waar ik zit. Ik heb hier niets te klagen.’