Gemeente Leeuwarden blijft voorlopig bij Caparis

De plannen voor een eigen re-integratiebedrijf voor de gemeente Leeuwarden zijn voorlopig van de baan. Dat maakte wethouder Sjoerd Feitsma vanmorgen bij Omrop Fryslân bekend. De gemeente wil bij Caparis blijven. Voor de tweeduizend medewerkers van Caparis is dat goed nieuws.

De afgelopen tijd zijn er binnen Caparis veel veranderingen doorgevoerd. Dat geeft vertrouwen, zegt Feitsma. “Er is de afgelopen tijd een beweging gemaakt. Die beweging gaat, voor ons, de goede kant op.” Bij Caparis in Leeuwarden werken zo’n vijfhonderd inwoners van de stad en tachtig mensen uit andere gemeenten. “Die bieden we nu zekerheid.”

Caparis is blij met het nieuws. Alex Bonnema, directeur van Caparis: “Het gaat hier om kwetsbare mensen. Je moet niet onderschatten wat het belang van een organisatie als de onze voor hen is. Mensen komen hier samen, het is een welkome afleiding van de problemen die soms bij hen spelen.” https://lnkd.in/dePD2yz